Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba povodom pola veka od smrti kraljice Marije

    Pola veka od smrti kraljice Marije Karađorđević obeleženo je izložbom „50 godina od smrti Njenog Veličanstva Kraljice Marije od Jugoslavije“, koju su u utorak uveče u Belom dvoru otvorili princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

    Izložba, koja će biti otvorena do 5. jula, posetiocima pruža mogućnost da se upoznaju sa činjenicama i detaljima iz života kraljice Marije u periodu od 1922. godine, kada je došla u Beograd, pa sve do 1961. godine kada je preminula u Londonu u Velikoj Britaniji, navodi se u saopštenju porodice Karađorđević.

    „Velika mi je čast da prestavim ovu izložbu koja nam daje mogućnost da naučimo nešto više o ne tako poznatim činjenicama iz života moje bake, kraljice Marije. Ona je zaista bila izuzetna žena koju su voleli svi koji su je poznavali, i nakon pedeset godina od njene smrti, u sećanju našeg naroda, ostala je upamćena njena uloga kraljice majke“, rekao je princ Aleksandar.

    Kraljica Marija Karađorđević rođena je 1900. godine kao treće dete rumunskog princa Ferdinanda i Marije Hohenzolern, a 1922. godine udaje se za kralja Aleksandra i postaje Kraljica Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije, 1929. postaje i kraljica Jugoslavije, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE