Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trač u kancelariji: Pazite šta kome pričate kako se ne bi ‘opekli’

    Mali saveti: Sa svima budite korektni, budite profesionalni, sukob je ponekad nužan, širenjem laži štetite sebi, držite do svoje reči i ne obazirite se na tračeve
    Budimo iskreni, tračanje je deo korporativne “kulture”. Neki to čine u razumnim količinama i nazivaju svoje priče samo opažanjima, a onima zlobnijima ogovaranje je prilika za dodatno zlonamjerno naduvavanje priče.
     
    Postoji pet vrsta kancelarijskih tračara, napominju stručnjaci za komunikacije. To su “diktafon”, “maratonac”, “dvostruki agent”, “pas tragač” i “žalopojka”, a sa svakim od tih tipova ljudi potrebno je imati posebnu taktiku kako biste sačuvali profesionalni ugled, savetuju stručnjaci za karijeru.
     
    Pripazite se “diktafona” jer, kad mu poverite osetljivu informaciju, vrlo brzo shvatite da ju je podelio sa svima. On se ne razotkriva odmah te odaje utisak kolege od poverenja. 

    Me]utim, otkrit ćete ga tek nakon što ste se opekli. Najbolje je ne zamarati se što je prosledio ono što ste mu u poverenju ispričali i biti zahvalni što se razotkrio na vreme. Taktika za takvog licemera je biti isključivo poslovno pristojan.
    Trač 
    Najgora opcija je nasesti na kancelarijske priče. Ostanite profesionalni što god se pričalo. 
     
    Test prijateljstva 
    Retke su kolege od poverenja, testirajte ljude za koje mislite da su “vaši”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE