Održana 10. „Pasuljijada“ na Bagrdanskom jezeru
Na Bagrdanskom jezeru, kod Jagodine, u nedelju je održano tradicionalno, 10. takmičenje u kuvanju čorbastog pasulja – „Pasuljijada 2011“.
Za najbolji pasulj takmičilo se 52 kotlića, iz gotovo cele Srbije, a prvu nagradu u grupi restorana, prema oceni žirija, dobio je restoran „Preko puta Murte“ iz Jagodine, drugu restoran „Jabuka“, takođe iz Jagodine i treću „Eurogaj“ iz Knića.
U međunarodnoj konkurenciji najbolji pasulj pripremila je ekipa restorana „Zavičaj“ iz Pariza.
Prema oceni publike, najbolji pasulj napravila je ekipa pečenjare „Begić“ iz Jagodine, koja je skuvala kazan od 120 kilograma pasulja. Najboljim kuvarima proglašeni su Danijel Jovanović i Nenad Lazarević.
Takmičenje je privuklo preko hiljadu posetilaca Bagradanskog jezera.