Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradi se vodovod do Brankovine

    Gradski vodovod u Valjevu saopštio je danas da je započeo izgradnju cevovoda do Brankovine što će Republička direkcija za vode platiti 130 miliona dinara.

    Kako je novinarima rečeno u Gradskom vodovodu, kvalitetnu vodu za piće na taj način dobiće oko 15.000 žitelja dela Valjeva na levoj obali rečice Ljubostinje i Rađevog sela, Gornje Grabovice i Zabrdice, kao i u delovima gradskih naselja Peti puk i Kličevac.

    Vodu iz gradskog vodovoda dobiće i nekoliko romskih naselja, od Valjeva do Brankovine, koja su do sada koristila bunare sumnjivog kvaliteta.

    Deo novca za „sekundarnu mrežu“ uložiće lokalna samouprava iz gradskog budžeta, ali i građani, koji treba da dobiju vodu iz gradskog vodovoda.

    Izgradnja bi trebalo da se završi do kraja iduće, 2012. godine.

    U valjevskom „Vodovodu“ takođe kažu da su najpre obezbedili preduslove rekonstrukcijom postrojenja za preradu vode u gradskom izletištu Pećina, i crpne stanice na reci Gradac u Deguriću odakle se u sušnim danima u sistem upumpava deo vode koja tada nedostaje sa izvorišta u Pakljama.

    I druga sela valjevske opštine moćiće da računaju na vodu iz gradskog vodovoda kada bude završena brana i akumulacija na reci Jablanici, 15 kilometara od Valjeva, koja će vodom za piće snabdevati i okolne opštine, a tehničkom vodom turbine buduće termoelektrane „Kolubara B“ u Kaleniću, kod Uba.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE