Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Strani investitori „bacili oko“ na Beočin

    Slovenačka firma „SL konsalt“ želi da zakupi 50 hektara pašnjaka u ataru sela Grabova na Fruškoj gori kod Beočina, i podigne farmu za uzgoj 1.500 koza, dok je nemačka kompanija „Celtron“ zainteresovana za 160 hektara zemljišta na obali Dunava, u selu Suseku, gde bi formirala slobodnu carinsku zonu, sa proizvodnjom struje iz biomase.

     
    Prema pisanju Večernjih novosti kompanija „Celtron“ već je odabrala 25 Beočinaca, koji odlaze u Nemačku, da se obuče za proizvodnju drvenog čipsa (sadrži rezano drvo i komade kore).
     
    Već krajem jula na obuku će biti upućeno još 25 radnika, koji bi trebalo da počnu proizvodnju drvenog čipsa ove jeseni u „Lafarž biznis parku“, a sledeći korak, prema planovima kompanije, je zakup 160 hektara susečkog pašnjaka, koji se proteže na 1.400 metara dunavske obale.
     
    Nemci ovde planiraju da izgrade pristanište za teretne brodove, kao i postrojenja za preradu drveta i proizvodnju euro-paleta i drvenog čipsa, pogone za preradu biomase i proizvodnju električne energije iz biomase.
     
    To bi, zapravo, bila slobodna carinska zona, u kojoj bi se sakupljala biomasa iz vojvođanske mreže kanala, reka i šuma, i pretvarala u gorivo za proizvodnju struje.
     
    Firma „Mars“ iz Petrovaradina završila je proizvodnu halu u biznis parku kod cementare „Lafarž“ i do kraja juna trebalo bi da počne proizvodnja delova za mobilne telefone, rendgen aparate i drugu elektronsku opremu namenjenu izvozu.
     
    U tom pogonu „Marsa“ biće zaposleno stotinu radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE