Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    E.ON: Ciljevi EU na polju emisije CO2 manje realni

    Ambiciozni ciljevi Evropske unije na polju smanjenja emisije štetnih gasova možda više nisu realni nakon što je Nemačka objavila plan o napuštanju nuklearne energetike, koja u procesu proizvodnje električne energije proizvodi malo ugljen-dioksida (CO2), izjavio je danas član upravnog odbora nemačke energetske kompanije E.ON, Jirgen Kildal.

    Na pitanje novinara da li je ostvariv cilj smanjenja emisije CO2 do 2020. za 30 odsto u odnosu na nivo iz 1990, kako su danas od EU zatražile 72 evropske kompanije umesto zvaničnog cilja od 20 odsto, Kildal je odgovorio da je „ranije bio.. Sada me interesuje kako će se situacija razvijati s obzirom na napuštanje nuklearne energije“, dodao je on, a preneo Rojters.

    Analitičari su procenili da će, zbog plana Nemačke da do 2022. ugasi sve tamošnje nuklearne reaktore, godišnja emisija CO2 u Uniji porasti za iznos jednak emisiji Slovačke.

    Vlade širom sveta su posle nuklearne krize u Japanu izazvane zemljotresom i cunamijem sredinom marta naložile kontrolu bezbednosti nuklearnog sektora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE