Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NS: Prenos „Toske“ na Trgu slobode

    Novi Sad će danas biti jedini grad u Srbiji u kojem će, uz još više od 40 gradova Evrope, biti ostvaren prenos opere „Toska“ Đakoma Pučinija, grandioznog dela koje će pod upravom Zubina Mehte biti izvedeno u Umetničkom centru španske kraljice Sofije u Valensiji.
     
    Ovaj izuzetni umetnički događaj, Novosađni će moći da prate na video bimu na Trgu slobode od 20 sati, a u slučaju lošeg vremena program će biti realizovan u Sinagogi.
     
    Kako je najavljeno, za praćenje prenosa „Toske“ na Trgu slobode će biti postavljeno oko 1.000 sedišta i biće obezbeđeni kvalitetan video signal i ozvučenje.

    Poseban doživljaj je to što će publika imati priliku da uz Mehtu vidi nastup i drugih vrhunskih umetnika svetske operske i muzičke scene kao što su sopran Oksana Dika, bariton Brin Terfel i drugi.
     
    Ovakva manifestacija se održava treću godinu za redom, pod pokroviteljstvom EU, radi promovisanja kroz umetnost opštih vrednosti poput zajedništva, borbe protiv siromaštva ili volonterstva.
     
    Novi Sad se prošle godine priključio mnogim evropskim gradovima u realizaciji prenosa opere „Karmen“ Žorža Bizea, koja je izvedena na istom mestu u okviru umetničkog projekta „Viva Evropa“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE