Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carlsberg Srbija u akciji „Očistimo Srbiju“

    Zaposleni kompanije Carlsberg Srbija učestvovali su u akciji čišćenja dvorca Dunđerski u okviru kampanje „Očistimo Srbiju“.

    Carlsberg Srbija je od 2007. godine zvanični staratelj parka dvorca Dunđerski, koji je izgradio osnivač pivare u Čelarevu, Lazar Dunđerski i redovno ulaže u održavanje i zaštitu ovog kulturnog spomenika.

    Zahvaljujući kontinuiranom trudu zaposlenih u kompaniji, ovaj do skora neugledan prostor postao je jedna od najlepše odnegovanih zelenih površina.

    Dvorac u Čelarevu, nastao na prelazu iz 18. u 19. vek, po svojim stilskim odlikama, bogatstvu dekoracije, rasporedu prostorija i opremi enterijera, spada među najlepše i najčešće spominjane spomenike arhitekture u Vojvodini.

    Fasada dvorca bila je u lošem stanju, a nedavno je došlo i do urušavanja drugih delova dvorca.

    Vlasnik dvorca je država Srbija, a u brigu o njemu uključene su i druge institucije Muzej Vojvodine, koji je upravljač, kao i Zavod za zaštitu spomenika kulture, koji je ovo klasicističko arhitektonsko delo stavio pod zaštitu države, ali usled nedostatka novca to do sada nije dalo rezultate.

    U akciji čišćenja, oko 80 zaposlenih kompanije Carlsberg Srbija pružilo je doprinos očuvanju sredine i samog spomenika, saopštila je ta kompanija.

    U akcijama uređenja parka do sada je učestvovalo preko 500 zaposlenih kompanije Carlsberg Srbija, koji redovno održavaju vrt.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE