Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sistematizacija rada u Ministarstvu zdravlja

    Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je u petak da je u tom ministarstvu izvršena sistematizacija rada, načinjen spisak gorućih problema i da se radi na menjanju propisa i procedura za rešavanje tih problema.

    Ministar je to rekao na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Ministarstva zdravlja u poslednja tri meseca, koliko je Stanković na toj funkciji.

    On je naveo da se pregovara sa premijerom i ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem o rešavanju problema nelikvidnosti zdravstvenih ustanova, proizvodjača lekova i veledrogerija.

    Stanković je kazao da se radi na promeni propisa vezanih za dopunski rad lekara jer je, kako je kazao, upoznat sa nizom primedbi vezano za to, kao i na promeni propisa o preraspodeli kadrova po zdravstvenim ustanovama.

    Državna sekretarka Nevena Karanović, koja je zadužena za rešavanje problema dugih lista čekanja u zdravstvenim ustanovama za različite preglede i intervencije, rekla je da je napravljen pravilnik i formirano deset radnih grupa koje se konsultuju sa stručnjacima o formiranju kriterijuma za ulazak i mesto na toj listi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE