Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Rasti zdravo – to je ono pravo!“

    Mališani iz Šapca uživali su u edukativnoj dečjoj predstavi “Rasti zdravo – to je ono pravo!” koju su u okviru projekta “Školsko mleko” za njih izveli glumci Pan teatra. Ova predstava ima za cilj da kod dece mlađeg školskog uzrasta razvije svest o značaju zdravog načina života i zdrave ishrane, kao i o konzumaciji mleka kao neophodne namirnice za zdrav i normalan rast i razvoj.
     

     
    Nakon predstave, deca su imala priliku i da izglasaju novo ime maskote – mačka koji se nalazi na ambalaži školskog mleka, a u okviru konkursa koji je organizovan kao deo projekta „Školsko mleko“. Ulaz  na predstavu, koju su organizovali kompanija Tetra Pak Production i Mlekara Šabac,  bio je besplatan za sve mališane. 
     
    Osim u Šapcu, predstavu su videli i školarci u Beogradu, Takovu, Rudniku i Pranjanima. U saradnji sa Kulturnim centrom i Opštinom, glumci Pan teatra će u Gornjem Milanovcu odigrati predstavu na gradskom trgu 15. juna u 19 časova. “Prepoznali smo da je edukacija dece kroz zabavne sadržaje odlučujuća u formiranju ispravnih životnih navika, pa smo u saradnji sa mlekarom Šabac osmislili predstave za program Skolsko mleko. Veliko nam je zadovoljstvo što su deca sjajno reagovala jer to nam govori da je način na koji smo pristupili deci odgovarajući”, izjavila je Katarina Đurić, koordinator komunikacija kompanije Tetra Pak Production.
     
    Program „Školsko mleko“ u Srbiji su inicirale kompanija Tetra Pak i Mlekara Šabac sa željom da promovišu balansiranu i ispravnu ishranu i podstaknu konzumiranje mleka kod dece u svakodnevnoj ishrani. Projekat se sprovodi u zemljama širom sveta, a program je u Srbiji pokrenut tokom 2009. godine u školama na teritoriji opštine Zvezdara. Od marta ove godine projekat se sprovodi i u osnovnim školama u Gornjem Milanovcu i Šapcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE