Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinđić: Srbiju će čistiti oko 250.000 ljudi

    Direktor akcije „Očistimo Srbiju“ Milan Kinđić rekao je da će u toj akciji u subotu učestvovati oko 250.000 ljudi i da će biti očišćeno oko 3.0 00 lokacija u najmanje 169 opština u Srbiji.

    „To je rezultat koji je bolji nego prošle godine i to je nešto što nas ohrabruje, jer pokazuje da raste volonterski pokret u Srbiji. Ono na šta smo posebno ponosni jeste činjenica da su prioritetne
    lokacije za čišćenje odredili sami građani“, rekao je Kinđić za agenciju Beta.

    Poslednja dva meseca građani su preko sajta www.ocistimosrbiju.rs mogli da prijave lokacije za koje misle da ih je potrebno očistiti u sutrašnjoj akciji koja počinje u 9 sati.

    „Te lokacije građani mogu da prijavljuju i u narednom periodu, a tokom čitave godine informacije će biti prosleđivane lokalnim samoupravama. Nama je potrebno učešće građana u identifikaciji problema, a veoma nam je značajno njihovo učešće u čišćenju koje organizujemo sutra, odnosno u rešavanju problema“, rekao je Kinđić.

    Direktor akcije „Očistimo Srbiju“ kazao je da takva manifestacija mora da se sprovodi svake godine, kao i da se problem otpada mora sistemski rešavati.

    „Moramo da čistimo svake godine, moramo da čistimo svaki dan. Tako da ne možemo da kažemo da ćemo sutra očistiti Srbiju, ali će sigurno biti mnogo čistija“, rekao je on.

    Kinđić je naveo da akcija praktično počinje već danas u 17 sati kada će biti očišćen prostor ispred Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja smeštenog u Palati Srbija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE