Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završeni “Vukovi dani knjige“ u Loznici

    Književnim susretom u Vukovom domu kulture u Loznici, koji je okupio značajne pesnike, prozaiste i karikaturiste, sinoć su završeni dvodnevni “Vukovi dani knjige” kojima je obeležen početak rada Izdavačkog preduzeća “Vuk” iz tog grada.

    Loznička Izdavačka kuća objavila je prvih osam svojih izdanja u biblioteci “Vedrokazi”, a tim povodom priređeno je književno veče na kome je prigodnu reč posetiocima uputio gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i direktor preduzeća “Vuk” Slobodan Džagić. Petrović je, u popunjenoj dvorani Vukovog doma kulture, rekao da je sinoć Loznica pokazala svoje značajno mesto na kulturnoj mapi Srbije, koje su ranije zaslužili velikani tog kraja Vuk Karadžić, Jovan Cvijić i Mića Popović, ali i naši savremenici.
     
    Otvaranjem izdavačke kuće ovaj grad je prikazao svoje mogućnosti na polju kulture i njenog unapređenja, naveo je Petrović i istakao da su gosti književne večeri, čija dela je izdalo preduzeće ”Vuk”, primer kreativnosti koja svet može pretvoriti u stvaralačko delo. Džagić je istakao da su osam autora svoja dela besplatno ustupili izdavačkoj kući i gradu Loznici, dok su karikaturisti poklonili deo svog stvaralaštva i lozničkim javnim preduzećima, nakon čega je direktor simbolično uručio te ilustracije Petroviću.

    Na susretu književnika učestvovali su Ljubivoje Ršumović, Milovan Vitezović, Pero Zubac, Milisav Savić, Milomir Đukanović, Aleksandar Ccotrić, Sspiro Radulović, Tošo Borković, Sava Babić i drugi, a gost je bila i beogradska Izdavačka kuća “Ariadna”. Raznovrsan program, tokom koga su se pisci družili sa decom i odraslima, odvijao se u osnovnim školama u Loznici, Lešnici i Jadranskoj Lešnici, kao i na otvorenom u centru grada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE