Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dani polja šećerne repe u Kuli

    Tradicionalna manifestacija „Dani polja šećerne repe“ održana je na oranicama poljoprivrednog preduzeća „Đuro Strugar“ u Kuli, saopštila je danas MK grupa. 

    Manifestacija je održana na oglednom polju najvećeg domaćeg proizvođača šećera Sunoko u čijem su sastavu četiri fabrike šećera.

    U cilju postizanja vrhunskih rezultata u proizvodnji šećerne repe, stručnjaci iz kompanije Sunoko i MK grupe predstavili su poljoprivrednicima najaktuelnije informacije na tržištu slatkog korena, i najavili da u 2011. godini očekuju rekordne prinose.

    U 2011. godini u kompaniji Sunoko posejano je 26.300 hektara šećerne repe, od toga 11.800 hektara za sirovinsko područje fabrike šećera u Vrbasu, 7.800 za fabriku šećera u Pećincima, i 7.200 hektara za fabriku u Kovačici.

    Očekivani prinos fabrike šećera u Vrbasu je 57 tona po hektaru, fabrike u Pećincima 62  i fabrike u Kovačici 53 tone po hektaru.

    Kompanija Sunoko u 2011. godini ima nameru da investira dodatnih 14 miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta svoje tri fabrike u Vrbasu, Kovačici i Pećincima.

    Najveća investicija je ove godine planirana u Kovačici gde se povećava kapacitet rezanja šećerne repe i ugrađuju se kotlovi na ugalj.

    Ovakva investicija je u šećerani u Pećincima već realizovana tokom 2010. godine, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE