Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova predstava „Kod Nastasijevića“ u Dah teatru

    Dah Teatar Centar za pozorišna istraživanja, koji slavi 20 godina postojanja, izvešće 30. maja na svojoj sceni novu predstavu „Kod Nastasijevića“ u režiji i dramaturgiji Dijane Milošević.
     
    Kako je najavio Dah teatar predstava se bavi čuvenom srpskom umetničkom porodicom Nastasijević između dva svetska rata i istražuje duhovno nasleđe koje je ostavila našoj kulturi.

    Dramaturg Milošević zasnovala je predstavu delom na biografskim podacima iz života ove zanimljive porodice koji se prepliću sa motivima i fantastikom iz književnog dela Momčila Nastasijevića.

    „Sudar svetova, realnog i fiktivnog, publika prati kroz likove pripovedaka Momčila Nastasijevića koji se sreću sa svojim tvorcem, sluša se i izvodi muzika njegovog brata Svetomira, kompozitora, dok sestre Nastasijević otkrivaju svoje tajne i na svoj način učestvuju u stvaranju imaginarno realnog sveta koji ih je tada okruživao u formi tradicionalne „večernje“ ili soire-a“, piše u najavi predstave.

    Predstava osvetljava umetnički i kulturni milje međuratne građanske Srbije i uticaj porodice Nastasijević na razvoj građanske misli.

    U predstavi igraju: Nebojša Ignjatović, Sanja Krsmanović Tasić, Ivana Milenović, Maja Mitić, Jugoslav Hadžić i Zoran Vasiljević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE