Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vranjansko pozorište gostuje u Beogradu

    Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja gostovaće na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ponedeljak, 30. maja, sa predstavom „Stari dani“, po tekstu Borisava Stankovića.
     
    Režiju i dramatizaciju potpisuje poznati glumac Nebojša Dugalić, koji se već više puta uspešno oprobao i kao reditelj.

    Prema njegovim rečima, „svet Borinih ‘Starih dana’ je svet žalobnih sudbina u kojem zemni prolaznici o svojim životima mogu da kažu samo to ‘da je tako bilo’, ne znajući ni zašto ni čemu, ni kako to da niko od njih nije stigao na mesto svoje čežnje, čak i onda kad mu ništa nije preprečilo put“.

    „Usud tog nestizanja određen je od strane svega okolnog što uslovljava čovekovu sudbinu, ali i iz unutrašnje nemogućnosti da bilo koje dosegnuto mesto prepozna kao svoje trajno stanište“, objašnjava Dugalić.

    Tekst srpskog klasika Bore Stankovića, kao i predstava, govore o svetu u kojem je čovek, samim rođenjem, proklet neisceljivim žalom, od sudbine zakinut za ono za čim žudi, a prinuđen da snosi i otrajava svoju promašenost.

    „To je svet ‘Starih dana’, ali i svih čovekovih dana otkad je sveta i veka“, smatra Dugalić.

    Predstava je premijerno izvedena u Vranju oktobra prošle godine. Uloge tumače Ljubomir Bandović, kao gostujući glumac, i članovi vranjskog ansambla Dragan Marjanović, Dragan Stanković, Kristina Janjić, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Tamara Stošić, Dragan Živković, Marko Petričević, Ninoslav Trajković i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE