Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dokumentaristička knjiga o egzorcizmu „Obred“ Meta Baljoa

    Prateći najnovije trendove u svetskom izdavašvu koje se sve više okreće dokumentarističkoj prozi „Laguna“ je upravo objavila knjigu Meta Baljoa „Obred“, posvećenu temi egzorcizma u današnjem svetu i prati „stvaranje“ savremenog isterivača đavola.

    Baljo opisuje iskušenja oca Garija, hrabrog sveštenika koji je otputovao u Rim na kurs i praksu kod čuvenog egzorciste. Otac Gari je tokom „pripravničkog staža“ učestvovao u više od 80 egzorcizama. Za to vreme je mnogo naučio i uverio se da đavo zaista postoji.

    Autor detaljno opisuje šta je otac Gari doživeo na egzorcizmima, s kakvim iskušenjima se suočavaju savremeni egzorcisti, kako prepoznaju da li je reč o psihičkoj bolesti ili posednutosti demonima…

    Baljo nije pratio samo oca Garija, već je razgovarao sa mnogim relevantnim egzorcistima u Rimu kao i s brojnim psihijatrima, teolozima i kriminolozima, zbog čega knjiga obiluje činjenicama i daje odgovore na sva bitna pitanja koja se odnose na demonologiju i savremene metode egzorecista.

    Knjiga se preporučuje svima koje zanima natprirodno i večna borba dobra i zla, a i oni koji ne veruju u đavola biće fascinirani jezivim opisima susreta egzorciste s demonima.

    Baljo je inače rođeni Amerikanac koji je niz godina radio kao novinar i bavio se istražvačkim novinarstvom, a pre svega ga je zanimalo fukcionisanje katoličke crkve i Vatikana što potvđuje i njegova odluka da se stalno nastani u Rimu. Knjiga „Obred“ je njegovo debitantsko delo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE