Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Singapurska kompanija počinje proizvodnju u Novom Sadu

    Singapurska kompanija „VK Aromatiks Internacional“ završila je izgradnju fabrike u Novom Sadu, gde će u junu početi proizvodnju i isporuku aroma za prehrambenu industriju, jedinu te vrste u Jugoistočnoj Evropi, najavila je danas ta kompanija.  

    Ova inostrana investicija omogućiće da se iz Srbije izvoze svetski poznate arome u zemlje CEFTA sporazuma i Rusiju, sa kojom Srbija ima potpisan sporazum o slobodnoj, bescarinskoj trgovini.
    Odluku da investira upravo u Srbiji, „Azijski kralj aroma“, kako je širom sveta poznat vlasnik i osnivač ove međunarodne kompanije sa sedištem u Singapuru, Viktor Koh, odlučio se zbog značaja Srbije i njenog centralnog mesta u ovom regionu.
    Kao važan deo svoje odluke da ulaže kapital u našoj zemlji, Koh, koji je diplomirao hemiju u Australiji, ističe i mogućnost nabavke većine sirovina neophodnih za proizvodnju aroma, direktno u Srbiji, od domaćih dobavljača.
    Koh, koji je rođen u Singapuru, ističe da je na njegovo opredeljenje za ovu novu investiciju najviše uticao direktor i suvlasnik kompanije za Srbiju „VK Aromatiks“ u Novom Sadu Miroslav Delić.
    Delić, naš sugrađanin iz Australije, koji se posle četiri decenije boravka i rada na tom dalekom kontinentu, vratio u Srbiju da bi tu, u svojoj zemlji, nastavio poslovanje, predočava da su on i Koh u Novom Sadu pre dve godine otvorili pomenuto preduzeće, navedeno je u saopštenju.
    „Zadovoljni do sada ostvarenim rezultatima i značajnim mogućnostima za razvoj poslovanja i izvoza širom regiona, a posebno u Rusiju, o čemu su pregovori u toku, rešili smo da u Novom Sadu otvorimo idućeg meseca i fabriku iz koje ćemo ove čuvene prehrambene arome, rađene po originalnim Kohovim recepturama, isporučivati domaćim i inostranim kupcima“, ističe Delić.
    Ova međunarodna kompanija ima mogućnost proizvodnje više od 700 vrsta prehrambenih i drugih aroma, od kojih čak 70 vrsta vanile.
    Oko 10 procenata ukupne proizvodnje predstavljaju prirodne arome, ali će ih, kako najavljuju, uskoro biti znatno više, jer je to i svetski trend.
    Prednost izgradnje ove fabrike aroma u Srbiji je, prema rečima Delića, i ta što će proizvodnju uskladiti sa potrebama kupaca u regionu Jugoistočne Evrope i Rusije, uvažavajući i sve njihove specifične potrebe i zahteve.
    Pogodnost je i ta, dodaje direktor ove kompanije za Srbiju, što će kupci naručene arome moći odmah da dobiju, ne čekajući na duge rokove isporuke i uvoza od drugih proizvođača.
    „VK Aromatiks“ u Novom Sadu će pod sloganom „Prave arome za ceo svet“, proizvoditi tečne i praškaste arome za konditorsku i pekarsku industriju, kao i za mlekarsku, mesnu i industriju napitaka, uz aromatične voćne i biljne mirise.
    Viktor Koh je posle sticanja zvanja diplomiranog hemičara proveo 18 godina u poznatim konditorskim firmama u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, gde je, radeći u laboratorijama, zavoleo baš arome.
    Odlučujući se za samostalno poslovanje Koh već više od dve decenije ima svoju fabriku za proizvodnju konditorskih aroma, koja se nalazi u Australiji, a proizvodnja ove firme, čije je sedište u Singapuru, proširila se širom Azije, u Maleziju, Indoneziju i na Filipine, zbog čega on i nosi naziv azijskog kralja aroma.
    Najveći uspeh postigao je sa vanilom i svojim čuvenim vanilinim prahom, kada je reč o konditorskim aromama.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE