Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Peti Beogradski festival poezije i knjige

    Pod sloganom „Promeni svoju pesmu“ (stih Branka Miljkovića) u sredu počinje peti Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se!Poezija!“ na kome će do 28. maja učestvovati devet stranih i šest domaćih pesnika.

    Gosti festivala biće francuski pesnici Žan-Pjer Simeon i Serž Pej, Gokčenur Če (Turska), Katarina Gripenberg (Finska), Ivan Hristov (Bugarska), Lukaš Manjčik, Klaudiu Komartin (Rumunija), Žaume Alorda (Španija) i Marko Pogačar (Hrvatska). Učesnici festivala biće i mladi domaći pesnici Jasna Milićev, Ana Ristović, Goran Korunović, Vladimir Stojnić, Uroš Kotlajić i Bojan Savić Ostojić, kao i prevodioci Biserka Rajčić, Slavica Agatonović, Milan Dobričić, Vesna Gazdić, Jelena Petanović, Hristina Vasić, Marina Malajmare.

    Zvanično otvaranje festivala biće u Francuskom institutu u Beogradu, u okviru manifestacije „Molijerovi dani“, kada će pesnik Žan-Pjer Simeon održati predavanje „Poezija kao pohvala drugome“, a Serž Pej izvesti „pesnički performans“ sa svojom gošćom sa Sardinije Kjarom Mulas. Programom je predviđeno druženje sa pesnicima na Filološkom fakultetu i u Filološkoj gimnaziji, gostovanje učesnika u Pančevu , razgovor sa inostranim gostima u kafeu „Philip&Friends“ i knjižari „Beopolis“, gde će se i prodavati izdanja sa prethodnih festivala po popularnim cenama. Najavljeni su i kratki filmovi mladih autora inspirisani poezijom, dok će na zatvaranju, u Ustanovi kulture „Parobrod“, svi učesnici manifestacije izvesti performans „Sredina Sredina“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE