Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FDA odobrila još jedan lek za hepatitis C

    Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je da se lek „incivek“ („telaprevir“), kompanije „Verteks farmasijutikals“, može koristiti za lečenje hepatitisa C, kao dopuna uobičajenoj terapiji od dva medikamenta, što je drugo takvo odobrenje ovog meseca.

    FDA napominje da je trajno dejstvo ovog leka na virus hepatitisa C u svim ispitivanjima i na svim kategorijama bolesnika za 20 do 45 odsto bolje nego dejstvo samo standardne terapije, izveštava AFP.

    „Incivek“ je tableta koju treba uzimati tri puta dnevno uz hranu. Ovaj lek treba da se primenjuju uz standardnu terapiju za hepatitis C, koja se sastoji od „peginterferona“ i „ribavirina“.

    Sredinom ovog meseca FDA je odobrila i medikament „viktrelis“, farmaceutske firme „Merk“. Kao i „incivek“, i ovaj lek je pokazao da poboljšava efekte standardne terapije hepatitisa C, koja daje dobre rezultate kod manje od 50 odsto obolelih.

    „Dostupnost novih terapija, koje značajno pojačavaju odgovor (imunološkog sistema) i potencijalno skraćuju ukupno trajanje tretmana, je veliki korak napred u borbi sa hroničnom infekcijom hepatitisom C“, naglasio je Edvard Koks, direktor Kancelarije za antimikrobske produkte Centra za procenu i istraživanje lekova FDA.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE