Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I strani agenti u potrazi za Mladićem i Hadžićem?

    Državni vrh Srbije dao je „zeleno svetlo“ svim službama za opsežnu akciju potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem, u koju će se po prvi put uključiti i operativci zapadnih obaveštajnih službi.
    Da se u potrazi za najtraženijim haškim beguncem nešto promenilo, nakon poslednje posete  Serža Bramerca, potvrdio je za Radio-televiziju Vojvodine i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
    Iz više izvora „Vestima“ je potvrđeno da bi ovo trebalo da bude jedna od najopsežniji akcija potrage, a u Srbiji se licitira sa dva moguća datuma, do kojih bi Mladić trebalo da bude uhapšen – 6. jun, kada bi glavni haški tužilac Serž Bramerc trebalo da u UN obrazloži svoj izveštaj o saradnji Srbije sa Tribunalom, i septembar, kada bi čelnici EU trebalo da ponovo odluče u vezi kandidature Srbije.
    Nakon negativnog izveštaja glavnog haškog tužioca Serža Brameca, o saradnji Srbije sa Tribunalom, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da veruje da će general Ratko Mladić i Goran Hadžić biti uhapšeni u dogledno vreme, jer Srbija traga za njima „svim državnim potencijalima“.
    Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ranije je rekao da se i MUP uključio u lociranje haških optuženika, što podrazumijeva širi nadzor komunikacije i praćenje osoba za koje se sumnja da imaju veze sa njihovim skrivanjem.
    On je i danas, prilikom boravka u Sremskim Karlovcima, najavio da će  policija  ubuduće aktivno učestvovati u pronalaženju i hapšenju haških optuženika.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE