Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CG: Radnicima mlekare Podgorica uskoro otpremnine

    Radnicima podgoričke Mlekare otpremnina će biti isplaćena do 1. juna, najavljeno je juče iz Sindikata te firme. Ukupno će za 104 radnika Mlekare biti isplaćeno 199.680 eura.
    Iz Sindikata su kazali da je u skladu sa zaključcima Vlade od četvrtka uplaćen novac za povezivanje radnog staža za period od 1. 7. 2007. do 1.12.2009. godine. Ukupno je za povezivanje staža potrošeno 64.644 eura.
    – Isplata socijalnog programa za 93 radnika koje je Savez sindikata zastupao u iznosu od 625,204 eura isplaćivaće se po obezbeđenju sredstava, a u skladu sa Zakonom o insolventnosti – navedeno je u saopštenju.
    U saopštenju se navodi da će obaveze iz prethodnog perioda, koje se odnose na plate, topli obrok, prevoz, regres i zimnicu su realizovane početkom godine.
    – Ispunjavanjem zahteva prema Sindikatu Mlekare prestaje potreba za dalje sindikalno organizovanje bivših radnika – zaključuje se u saopštenju.
    Vlada je na sednici, 21. aprila, odlučila da ustupi radnicima Mlekare svoja potraživanja u iznosu od 824.880 eura i donela program za povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina i socijalnog programa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE