Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Falkenštajner“ predstavio projekat izgradnje hotela na Novom Beogradu

     
    Poznati hotelski lanac Falkenstainer Michaeler Tourism Group (FTMG) predstavio je danas projekat igradnje gradskog hotela sa četiri zvezdice na Novom Beogradu u Bloku 11a. Pored hotela biće izgrađena poslovna kula sa 12 spratova, površine 6.000 m2. Moderni hotel i poslovnu kulu futurističkog dizajna projektovao je čuveni arhitekta srpskog porekla Boris Podreka.


     
    „Falkenštajner hotel Novi Beograd će nakon otvaranja, predviđenog za kraj 2012. godine, prvenstveno ugošćavati poslovne ljude i kongresne turiste, ali nudiće i sav drugi potreban komfor za internacionalne privatne turiste“, izjavio je predstavljajući projekat Otmar Mihaeler, generalni direktor FTMG AG.
     
    On je dodao da „izgradnja hotela u Beogradu počinje u pravo vreme i na pravom mestu, jer glavni grad Srbije ponovo postaje snažna regionalna ekonomska metropola“.
     
    Tržište hotela u Srbiji nije dovoljno iskorišćeno i nedostaju veliki internacionalni lanci, istakao je Mihaeler i naglasio da je Srbija, posle Hrvatske druga zemlja u regionu, gde se ova grupacija opredelila da ulaže.
     
    Namera nam je da se aktivnije angažujemo u turizmu u Srbiji, rekao je on, istakavši da su za ovu grupaciju interesantni i Kopaonik i Zlatibor i da je moguća izgradnja hotela na tim planinama.

    Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković rekao je da se hotel gradi u pravom trenutku, imajući u vidu potrebe grada za smeštajnim kapacitetima.
    Prema rečima Petkovića, Beograd sve više postaje regionalni kongresni i sajamski centar ali i stecište drugih velikih manifestacija.

    „Oko devet hiljada posetilaca se očekuje na tri velike manifestacije tokom 2011. godine, a kompletno beogradsko hotelijerstvo ima 4000 soba“, naveo je on i dodao da kada god dođe do tako velikih manifestacija organizatori imaju probleme da smeste svoje postioce.

    Ovog vikenda se, podsetio je, održava velika žurka „Whate senzation“ na kojoj se očekuje 18.500 ljudi, a već je 4.000 posetilaca stiglo iz inostranstva. Ne treba zaboraviti i druge manifestacije, poput Egzita gde se očekuje 209. 000 posetilaca, ili Beerfest (50.000 gostiju).

    Petković je rekao da će Ministarstvo ekonomije nastaviti da podržava ovakve projekte i izrazio očekivanje da će se pomenuta austrijska grupacija odlučiti da investira i u druge krajeve Srbije.
     

    Hotel će imati 171 sobu i apartman, među kojima 28 luksuznih Royal soba. Sa ostalim pratećim prostorom, vrhunski opremljenom salom za konferencije, prostorijom u kojoj se mogu održavati i balovi, spa centrom i „executive lounge“ u prizemlju, hotel će obuhvatati površinu od oko 750 m2.
     
    Nova građevinska investicija na Novom Beogradu, zajedničko je ulaganje FTMG i kompanije M.O.F. Beta Imobilien AG i vredna je 40 miliona evra. Građevinski radovi su počeli pre dva meseca, a danas je u prisustvu Petkovića , gradskih zvaničnika i saradnika u realizaciji projekta, položen kamen temeljac u Bulevaru Mihaila Pupina, pored zgrade „Energorpojekta“.
     
     Falkensteiner Michaeler (FTMG)
     Kompanija „Falkensteiner Michaeler“ turistička grupa (FTMG) je jedna od vodećih kompanija u turističkoj branši koja posluje u šest evropskih zemalja. Pod njenim krovom posluje sektor „hotels & residences“ sa 27 hotela sa četiri i pet zvezdica, kao i divizija „hotels & residences“ kao što su FTMG razvoj i turistička konsultantska kuća „Michael & Partner“.
     
     M.O.F. BETA nekretnine
    Kompanija „M.O.F. BETA“ je investicioni fond koji ulaže u nekretnine, sa renomiranim akcionarima, kao što je „Generali osiguranje“, „Investkredit“, „Immoeast“, Raiffeisen banka, OÖ osiguranje. Fond uglavnom posluje i investira na tržištima Hrvatske, Česke Republike i Srbije. Od osnivanja, 2007. godine je ekskluzivna kompanija za razvoj ovog fonda društvo sa ograničenim jemstvom „BOP Immodevelopment“ sa sedištem u Beču.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE