Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zabrana „Nacionalnog stroja“?

    Sudija izvestilac Ustavnog suda predložiće svojim kolegama da zabrane neonacističku organizaciju „Nacionalni stroj“, piše „Blic“.

    Za danas je zakazano da sudija izvestilac na zatvorenoj sednici iznese ovaj predlog i da se posle rasprave glasanjem 15 sudija Ustavnog suda odluči.

    „Blic“ piše da je predlog sudije da se ova organizacija zabrani jer je ona proklomovana kao tajna organizacija što je ustavom Srbije zabranjeno, a svoju tajnost koristi za izazivanje rasne i nacionalne mržnje.

    „Nacionalni stroj“ nije registrovana organizacija pa se zabrana ne može odnositi na brisanje iz registra, ali se mogu zabraniti javna okupljanja, publikacije, korišćenje sajta i simbola, kaže izvor „Blica“.

    Državno tužilaštvo Srbije je još 14. oktobra 2008. podnelo zahtev za zabranu „Nacionalnog stroja“, u koji je potpisao tadašnji glavni tužilac Srbije Slobodan Radovanović. U tom zahtevu ukazuje se prvenstveno na dve stvari – na očiti neonacistički program ove grupe i na njihovo načelo da deluju kao tajna organizacija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE