Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američka kompanija počinje gradnju fabrike etanola u Osijeku

    Američka kompanija ICM u avgustu počinje gradnju fabrike etanola-biogoriva u Osijeku. Procenjena vrednost investicije je oko stotinu miliona eura, a završetak radova očekuje se za godinu dana, saznaje se iz osječke gradske uprave čiju su čelnici nedavno razgovarali s predstavnicima američkih ulagača.

    Budući da je reč o velikom ulaganju i fabrici koja bi, uključivo kooperante, trebala da zaposli  hiljadu ljudi, ulagači i projektanti zatražili su podršku i pomoć grada kako bi taj posao počeo na vreme, te pribavila sva dokumentacija. U toku je izrada glavne projektne dokumentacije, lokacijska dozvola je pribavljena, a studija uticaja na okolinu već je potpisana, saznaje se od osječkog pomoćnika gradonačelnika Ivana Vrdoljaka.

    Fabrici, koja će osim etanol-biogoriva proizvoditi stočnu hranu, trebaće oko 450.000 tona kukuruza za godinu, koji će biti zasejan na oko 45.000 hektara.

    Gradsko veće je pred kraj prošle godine odlučilo da izda saglasnost na zamenu nekretnina s državom u Luci-Osijek i Jug IV, odnosno na području na kojem će biti izgrađena fabrika etanolskog biogoriva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE