Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četiri MTV nominacije za Montevideo

    „Montevideo, Bog te video“ Dragana Bjelogrlića sa četiri nominacije predvodi flmska ostvarenja koje će se u narednih mesec dana takmičiti za prve regionalne MTV filmske nagrade (MTV Movie Awards).

    Prva dodela ovih neobičnih filmskih prizanja, čije dobitnike bira isključivo publika, održaće se 6. juna u Beogradu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare koja se istovremeno održavala u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani.

    „Nakon dvadesetogodišnje tradicije dodeljivanja planetarnih MTV Movie Awards, zadovoljstvo nam je da ovu otkačenu verziju Oskara organizujemo i na regionalnom nivou. S obzirom na to da je reč o pilot projektu, odlučili smo se da ove godine izaberemo najbolje u tri osnovne kategorije: najbolji film, glumac i glumica“, kazao je direktor regionalnog MTV kanala Ninoslav Jovanović.

    Šansu da osvoje priznanje za najbolji film imaju dva ostvarenja iz Srbije, „Montevideo, Bog te video“ i „Tilva Roš“, makedonski film „Majki“, hrvatsko ostvarenje „Šuma Summarum“ i slovenački film „Gremo mi po svoje“.

    Za najbolju glumicu nominovane su: Branka Katić („Žena sa slomljenim nosem“), Nina Janković („Montevideo, Bog te video“), Iva Kranjc („Besa“), Marija Škaričić („Majke asfalta“) i Lucija Šerbedžija („Sedamdeset i dva dana“).

    U kategoriji za najboljeg glumca odmeriće snage kolege sa filmskog platna Miloš Biković i Petar Strugar („Montevideo, Bog te video“), kao i Nikola Rakočević („Šišanje“), Jurij Zrnec („Gremo mi po svoje“) i Leon Lučev („Na putu“).

    Beogradskoj konferenciji prisustvovale su mlade zvezde filma „Montevideo, Bog te video“ i Nikola Ležaič, reditelj filma „Tilva Roš“.

    „Drago mi je što je pokrenuta ova priča, jer da nije bilo MTV programa i emisije ’Jackass’, mogu slobodno da kažem da ne bi bilo ni mog filma“, izjavio je Ležaić.

    „Još uvek nisam svesna šta sve ovo znači, ali sam ponosna na sebe, kolege i celu ekipu, jer da njih nije bilo, ni ovaj film ne bi bio ovoliko uspešan“, kazala je Nina Janković.

    Glumac Nikola Rakočević zahvalio je na nominaciji putem video poruke, koju je u duhu ovih nagrada snimio u Trebinju, gde se trenutno nalazi na snimanju.

    Dobitnike nagrada, koje se dodeljuju pod pokroviteljstvom kompanije „Gorki list“, biraće isključivo publika, putem internet sajta regionalnog MTV programa. Glasanje će trajati od 7. maja do 3. juna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE