Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ustanovljena nova baletska nagrada

    Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije donelo je odluku o novoustanovljenoj nagradi „Terpsihora“ koja će se dodeljivati svake godine baletskim stvaraocima poreklom iz Srbije koji svojim doprinosima razvijaju baletsku umetnost i unapređuju je na svim nivoima u Srbiji.

    Nagradu mogu dobiti baletski umetnici koji su zaposleni na neodređeno ili određeno vreme u Narodnom pozorištu ili drugim institucijama I može dodeliti svim baletskim stvaraocima poreklom iz Srbije koji svojim doprinosima razvijaju baletsku umetnost i unapređuju je na svim nivoima u Srbiji.

    Nagrada „Terpsihora“ dodeljuje se baletskim umetnicima za ostvarene uloge iz repertoara Narodnog pozorišta u Beogradu ili drugih pozorišta, odigrane na matičnoj sceni ili na gostovanju drugih scena, u toku jedne pozorišne sezone, koji su se izdvojili po tehničkom i umetničkom kvalitetu, umetnicima koji su angažovani u drugim pozorištima za ostvarene uloge iz repertora, koreografima za ostaverene vrhunske rezultate na polju koreografije, baletskim teoretičarima koji svojom edukacijom na polju baletske umetnosti postižu zapažene rezltate i priznanja na polju pedagogije i dodeljuje se isključivo domaćim stvaraocima.

    Nagrada „Terpsihora“ biće finansirana od strane anonimnog donatora, sa kojim je jasno defnisan način finansiranja nagrade tj. fonda za nagradu. Nagrada se sastoji od plakete Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije sa natpisom Tepsihora i novčanog dela čiji je iznos 2.000 eura.

    U sastavu žirija nagrade nalaziće se najistaknutiji predstavnici baletske umetnosti u Srbij, a sledećoj godini dodele nagrade odlučivaće prošlogodišnji nagrađeni koji bi imao pravo na izbor žirija.

    Ceremonija uručenja Nagrade „Terpsihora“ odvijaće se svake godine 29. aprila na Svetski dan igre u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

    Terpsihora je u grčkoj mitologija bila zaštitnica plesa i muzike. Njeno ime znači „ona koja voli da igra“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE