Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski „Dosije iks“

    Dok širom Zemljinog šara većaju o nedavno objavljenim beleškama FBI o letećim tanjirima i njihovim malim zelenim astronautima, organizacija „NLO Srbija“ redovno beleži „viđanja“ neidentifikovanih letećih objekata iznad našeg neba.

    Od Novog Sada, preko Kruševca do Niša, reklo bi se, prema prijavama na njihovom sajtu, nema tačke na svodu iznad naše domovine koju nisu „zaparale“ letelice iz drugih svetova.

    Miroslav Kostić, osnivač udruženja „NLO Srbija“, kaže da se za posete sa drugih planeta zainteresovao nakon što je, još kao dete video neidentifikovani objekat na nebu.

    – Kada sam bio peti ili šesti razred osnovne škole, nekoliko drugara i ja smo jedne vedre noći videli crvenonarandžastu kuglu koja je preletela preko neba – seća se Kostić. – Ležali smo na travi, pričali i gledali zvezde, i u jednom momentu nebom je preletela ta kugla. Mi smo, naravno, bili neverovatno uzbuđeni. Već tada smo bili dovoljno veliki da smo ubrzo shvatili da druga deca reaguju posprdno na to što im mi pričamo.

    Udruženje ima 12 članova i još dvadesetak koji čekaju da budu primljeni. Broj prijava koje dobijaju i objavljuju na sajtu nije mali. Trenutno, oko 60 svedočenja o navodnim viđenjima letećih tanjira čeka da, posle provere, bude okačeno na sajt.

    Sve je u srpskim „Dosijeima Iks“ uredno zabeleženo – ime, prezime, pa i kratka biografija svedoka, mesto, datum i vreme, vrsta letećeg objekta i, naravno, opis susreta.

    – Mi ne nagađamo i ne donosimo prevremene zaključke, a u teorijama pokušavamo da ostanemo što je moguće objektivniji – kaže Miroslav. – Pokušavamo da zadržimo naučni pristup fenomenu neidentifikovanih letećih objekata. Mi smo prvenstveno hroničari fenomena, koji nije dovoljno istražen i za koji danas nema čak ni dovoljno materijala da bi se moglo pristupiti nekom naučnom ispitivanju.

    Najstariji slučaj zabeležen na sajtu „NLO Srbija“ dogodio se 1954. godine. Priča je stigla i u svetske medije i čak je tadašnji kanadski ambasador o tome sastavio depešu koja je zvanično objavljena posle zahteva tamošnjih ufologa (istraživača neidentikovanih letećih objekata).

    Nekoliko neobičnih letelica preletelo je 25. oktobra te godine ranu ujutru iznad Beograda. Među svedocima su bili piloti, avio-inženjeri i zaposleni na aerodromu.

    – Pažljivo istraživanje će biti pokrenuto jer su izveštaji došli od radnika na kontrolnim tornjevima, meteoroloških stanica i stotina farmera. Naučnici u astronomskoj opservatoriji videli su ove čudne pojave sopstvenim očima – pisale su tada beogradske novine.

    SUSRET TREĆE VRSTE

    Zabeleženo je u Srbiji i svedočenje o jednom bliskom susretu treće vrste. Prema rečniku ufologa, ovaj termin odnosi se na viđenje svemirskog broda i njegove posade sa male udaljenosti. Događaj se navodno zbio 1959. godine u Paraćinu, a svedok je bio četvorogodišnji dečak koji je sve ispričao tek pola veka kasnije. „Ljudi njegove visine odeveni u sivo“, koji su izašli iz letilice, navodno su ga uboli iglicom u šaku i rekli mu da će doći ponovo 24. decembra 2011. godine.

    VANZEMALjCI U DEČANIMA

    Amerikanci danas imaju glavnu ulogu kada je reč o raskrinkavanju tajnih dokumenata o vanzemaljcima, ali sudeći po broju prijavljenih bliskih (ili manje bliskih) susreta sa rođacima E. T. mogu samo da nam – zavide. Jer, navodno jedan od prvih dokaza susreta sa vanzemaljcima nalazi se u manastiru Visoki Dečani. U gornjem, desnom uglu freske, na kojoj je prikazano raspeće Hristovo vidi se trouglasti objekat nalik na letilicu, obeležen simbolom zvezde u kome sedi ljudska prilika. Ona se preko ramena osvrće nalevo i gleda prema sličnom objektu u obliku suze u kome takođe sedi čovek sa ispruženim rukama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE