Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trajbeka objavila spisak najboljih

    Švedski film „She Monkeys“ osvojio je glavno priznanje na prestižnom filmskom festivalu Trajbeka, koji se ove godine održava od 20. aprila do 1. maja u Njujorku.

    Priča o dve tinejdžerke čije se prijateljstvo pretvara u rivalstvo, rediteljka Lisa Aschan smestila je u svet jahačkih akrobacija, okružen ljudima i konjima. Žiri je film „She Monkeys“ (originalni naziv „Apflickorna“) ocenio kao potresno očaravajuću, originalnu i autentičnu priču, preneo je BBC.

    U kategoriji najboljeg dokumentarca trijumfovao je film izraelske rediteljke Alme Har’el „Bombay beach“. Radnja filma odvija se u kalifornijskoj pustinji i prikazuje stanovnike mesta koje je ostalo pusto nakon prestanka turističkih poseta i obilazaka.

    Oba filma, osim priznanja, osvojila su i novčanu nagradu u iznosu od dvadeset pet hiljada dolara.

    Ramadhan „Shami“ Bizimana osvojio je nagradu za najboljeg glumca u filmu o genocidu „Grey Matter“ koji je rađen u australijskoj i ruandskoj koprodukciji. Carice van Houten proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu „Black Butterflies“.

    Organizatori su ove godine pripremili i on-line izdanje festivala, a posetioci su putem interneta birali svoje pobednike. Najbolji celovečernji film je „Donor Unknow“ koji je režirao Jerry Rothwell, dok je najbolje kratko ostvarenje „The Dungeon Master“ koji potpisuju Shiloh i Rider Strong.

    Za najbolje reditelje proglašeni su Park Jungbum iz Južne Koreje („The Journals of Musan“) i Amerikanac Pablo Croce („Like Water“).

    Ovogodišnji stručni žiri činili su reditelji David o Russell i Atom Egoyan, glumci Paul Dano, Whoopi Goldberg i Michael Cera. Na festivalu je prikazano više od pet hiljada filmova u nekoliko kategorija. Među njima su se našli i srpski filmovi „Beli, beli svet“ i „Cinema Komunisto“.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE