Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trijumf filma „Žena sa slomljenim nosem“ u Lećeu

    Film Srđana Koljevića „Žena sa slomljenim nosem“ trijumfovao je na 12. Festivalu evropskog filma u Lećeu u Italiji, osvojivši Gran pri žirija, kao i nagradu publike.

    Gran pri festivala u Lećeu, Zlatnu maslinu, dodelio je Koljevićevom filmu žiri kojim je predsedavao Paolo Branko, jedan od vodećih evropskih producenata, a među članovima je bio i Alberto Barbera, doskorašnji direktor Filmskog festivala u Veneciji.

    Osim nagrade žirija za najbolji film, „Ženi sa slomljenim nosem“ pripala je i nagrada publike.

    Svečanoj dodeli prisustvovali su i predsednica komisije za kulturu Evropskog parlamenta Doris Pak i izvršni direktor Evropske filmske akademije Marion Dering.

    To je 13. nagrada koju je osvojio Koljevićev film.

    Sledeće nedelje film „Žena sa slomljenim nosem“ učestvuje na filmskom festivalu CPHPIX u Kopenhagenu, a od 8. aprila će se naći i na redovnom repertoaru španskih bioskopa.

    Koljevićev film, sa Anicom Dobrom, Brankom Katić i Nebojšom Glogovcem u glavnim ulogama, govori o Beogradu danas, kada se klatno energije i emocija, posle godina ratova, destrukcije i mržnje, pomera na suprotnu stranu – ka životu, ponovnom otkrivanju ljubavi i prevazilaženju ožiljaka iz prošlosti.

    Film je komponovan od priča o neobičnim ljubavima koje spasavaju živote, a inspirisan je pozitivnom energijom ljubavi koja pobeđuje i u naizgled neverovatnim okolnostima – u sudarima s nemogućim ljubavima, neočekivani spasioci na različite načine spasavaju jedni druge i pronalaze razlog za život.

    U filmu igraju i Vuk Kostić, Nada Šargin, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dubravka Kovjanić, Vojin Ćetković, Ljubomir Bandović, Rada Đuričin, Miodrag Milovanov i Nikola Đuričko.

    Koljević je i scenarista i reditelj tog filma, koji je prve nagrade dobio na Cinema City festivalu u Novom Sadu 2010. godine, na kojem je imao premijeru, a potom je prikazan na još niz festivala u Srbiji, regionu i šire.

    Prema navodima Reja Beneta u „Holivud riporteru“ (Hollywood Reporter), Koljevićeva „visprena i na neki način izvrnuta priča“ o tome kako suicidna majka i njena napuštena beba mogu povezati potpune strance i dovesti do neočekivanih obrta „divna je mešavina zanimljivih likova, muzike Maria Šnajdera, scenarija, režije i glume“.

    „Žena sa slomljenim nosem“ projekat je producenata nagrađivane „Klopke“ Srdana Golubovića iz 2007. godine, a rađen je u koprodukciji Srbije i Nemačke. Dobio je podršku na domaćim i nemačkim stručnim konkursima.

    To je drugi Koljevićev film, posle „Sivog kamiona crvene boje“ (2004), koji je imao uspešnu distribuciju u Evropi i Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE