Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stopiran ugovor o operacijama na srcu

    Kliničko bolnički centar „Beograd“ saopštio je da Republički zavod za zdravstveno osiguranje nije produžio ugovor o pružanju usluga kardio-hirurških operacija sa ovim KBC „iz ličnih razloga direktora RZZO Aleksandra Vuksanovića i nekoliko pojedinaca, za koje Vuksanović radi više od 10 godina kao konsultant u jednoj privatnoj poliklinici“.

    Dragan Pavlović, predsednik Upravnog odbora privatnog KBC „Beograd“ kaže da ovaj centar već više od pet meseci nije obnovio ugovor sa RZZO o slanju pacijenata za operacije na srcu. Ugovor je, inače potpisan dok je na čelu Fonda bila Svetlana Vukajlović, a zbog dugih lista čekanja na kradiohirurške intervencije.

    Kako Pavlović objašnjava, KBC „Beograd“ je 25. februara dobio saglasnost Ministarstva zdravlja, da na osnovu svih uslova koje ispunjava u pogledu kadrova i opremljenosti, RZZO može da produži sa njima ugovor. Istovremeno i Institut „Batut“, je 10. februara dao pozitivno mišljenje o opravdanosti zaključenja ugovora.

    – Uspešno smo izvršili preko 300 operacija, sa vrhunskim rezultatima po svetskim medicinskim standardima. Ugovor sa nama nije produžen iz ličnih razloga direktora RZZO dr Vuksanovića i nekoliko pojedinaca. Za jednog od njih direktor Fonda kao konsultant radi više od 10 godina. Spremni smo da obavestimo komisiju za proširenje EU, ambasade i nadležne institucije, o ovom slučaju – ističe Pavlović.

    U RZZO kažu da su nedostaci bili razlog zbog kojih je KBC „Beograd“ čekao saglasnost nadležnih institucija, a ne Fond.

    – Raspisivanje tendera za eventualno slanje pacijenata u ustanove van plana mreže, neće biti obavezujuće za nas u smislu svakodnevnog upućivanja pacijenata, već će se dodatni kapaciteti angažovati po potrebi. Ako procena struke bude da treba potpisati ugovor, mi ćemo svakako to učiniti – kaže Sanja Mirosavljević iz RZZO.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE