Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera predstave „Dobri ujkica“ u „Vuku“

    Premijera predstave „Dobri ujkica“, po tekstu Alana Ejkborna, u režiji Stefana Sablića, biće održana 13. aprila na sceni „Aleksandar Popović“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

    Glavne uloge igraju Tamara Dragičević i Nebojša Ljubišić, a u ansamblu su i Jelisaveta Seka Sablić, Marko Nikolić i Tanja Pjevac.

    Britanski dramatičar Ejkborn ovu crnu komediju napisao je 2003. godine. Ta „savremena moralna alegorija“, kako su je okarakterisali pozorišni kritičari, govori o prevari i pretvaranju, o sukobu naivnosti ruralne i iskvarenosti gradske sredine i o svojevrsnom gubitku ličnog identiteta.

    Komad prati susret mlade devojke Saše, koja stiže u London sa periferije, i ostarelog kriminalca Vala, kojem ona spasava život u automobilskoj nesreći. Kako bi joj se odužio, Val je obasipa poklonima, ali njegove prave namere ostaju prikrivene do samog kraja drame.

    Tekst je prožet specifičnim britanskim humorom, koji se ogleda i u vrhunskim sporednim likovima kao što su Sašina polusestra (Pjevac), dizajnerka enterijera sumnjive prošlosti (Seka Sablić) i jedan bivši policajac (Nikolić).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE