Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prizovite uspeh feng šui pravilima za kancelariju

    U kancelariji možda provodite više vremena nego kod kuće. Više radite nego što spavate. Zašto onda vaša kancelarija ne zaslužuje više pažnje oko uređivanja kao što to zaslužuju vaš stan ili kuća?

    Ako nemate ideju odakle da počnete sa promenama u enterijeru vašeg poslovnog prostora, uvek se možete obratiti feng šui pravilima. Nisu komplikovana, a veruje se da povoljno utiču na radnu atmosferu i produktivnost.

    Unesite plavu boju. Boje veoma deluju na raspoloženje. Crvena, recimo, stvara osećaj agresije i anksioznosti. Ako biste zidove ofarbali u ovakvu vatrenu boju, imali biste želju da odete što pre (nije slučajno što su zidovi restorana sa brzom hranom uglavnom crveni ili narandžasti). Ako želite sofisticiran enterijer i osećaj, siva je pravi izbor. Ako želite da vas kancelarija kreativno inspiriše, zidove treba da obojite svetlozeleno. Plava je pun pogodak – smiruje i stimuliše na rad.

    Pozitivni simboli. Svako ima svoje predmete koji stimulišu i podsećaju na lepe trenutke u životu, drage osobe, uspeh. Po feng šui pravilima fotografije sa decom, porodične ili sa nezaboravnog odmora veoma pozitivno deluju i treba ih imati na radnom stolu. Bitno je da vas svaki pogled na njih asocira na prijatno i lepo i da vam mami osmeh. Možda je za vas najveći stimulans poklon figura ili sat koji ste dobili od nekog dragog. Ako vam je taj neko još uvek drag, obavezno ovakve predmete držite u vidokrugu.

    Radni sto gleda u vrata. Uvek radni sto postavite tako da vidite ko vam ulazi u kancelariju. Tačnije, ispred vrata, ne u liniji sa vratima jer i tada možete videti ko ulazi. Feng šui kaže da, ako vam u kancelariju ulaze sa leđa, nesvesno ćete se osećati ranjivo, kao da gubite kontrolu. Zato neka su vam leđa uvek okrenuta ka zidu ili prozoru.

    Biljke i aromatična ulja. Još života u kancelariji pročistiće vazduh, učiniće da lakše dišete. Odaberite biljke koje ne traže mnogo pažnje (zamija, filodendron, bambus, sukulente…). Za neke se čak veruje da donose novac (japansko ili žad drvo), a spatifilum čak štiti od negativnih zračenja tehničkih uređaja. Mirisi će vam takođe podizati raspoloženje i radni elan. Držite na stolu bočicu sa uljem limuna i mirišite kad god osetite manjak inspiracije. Limun odlično deluje na motivaciju.

    Lične mantre. Uvek na vidnom mestu imajte papir ili stiker sa rečenicama, planovima, ciljevima koje ste sebi postavili. Recimo: „Danas ću završiti jedan projekat pre nego što započnem drugi“. Ili, „Sledim svoj plan“. Ili „Neuspeh je samo događaj. Nije osoba“…
    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE